donderdag 8 maart 2012

appel crumble

Zit je je thuis ook wel eens super erg te vervelen, en heb je heel erg trek in iets lekkers? Ik heb daar zelf ook behoorlijk vaak last van en dan is er meestal niks lekkers in huis en ik heb dan echt geen zin om naar de winkels te gaan (ook al is dit maar 5 minutjes fietsen) dan ga ik meestal appel crumble maken. Het klinkt misschien wel heel moeilijk maar je hebt er eigenlijk maar 3 ingrediƫnten voor nodig! Hierbij het recept voor heerlijke appel crumble.

Wat heb je nodig:

- een oven, voorverwarmd op 200 graden
- een ingevetten ovenschaal of 5 bakjes
- 150 gr koude boter
- 100 gr suiker (het maakt eigenlijk niet uit welke suiker je gebruikt, wat je in huis hebt)
- 200 gr bloem
- 4 grote appels
- beetje kaneel en suiker om te bestrooien

Het is eigenlijk heel simpel,
1. schil de appels en haal het klokhuis er uit.
2. snij de appels in kleine stukjes en doe ze in de ovenschaal of bakjes.
3. strooi een beetje kaneel en suiker over de appels.
4. doe de koude boter, suiker en bloem in een kom.
5. je moet de boter suiker en bloem niet echt kneden maar zorgen dat er allemaal kleine korreltjes komen
Zo moet het deeg er ongeveer uit komen te zien.
6. strooi het deeg over de appels.
7. Doe de ovenschaal of bakjes in de oven en bak het ongeveer 20 minuten, als je het er nog niet bruin
    genoeg uit vindt zien kun je het natuurlijk nog een beetje langer in de oven laten zitten, maar pas wel op
    dat het niet aanbrand ;)

Ik vindt het super lekker om het ook met een bolletje ijs te eten. Mijn moeder vertelde dat zij dit vroeger ook maakte en dat ze er nog gesmolten marsen en gesmolten  marsmallows over deed!

kus annemijn

1 opmerking: