Wat heb je nodig:
- een oven, voorverwarmd op 200 graden
- een ingevetten ovenschaal of 5 bakjes
- 150 gr koude boter
- 100 gr suiker (het maakt eigenlijk niet uit welke suiker je gebruikt, wat je in huis hebt)
- 200 gr bloem
- 4 grote appels
- beetje kaneel en suiker om te bestrooien
Het is eigenlijk heel simpel,
1. schil de appels en haal het klokhuis er uit.
2. snij de appels in kleine stukjes en doe ze in de ovenschaal of bakjes.
3. strooi een beetje kaneel en suiker over de appels.
4. doe de koude boter, suiker en bloem in een kom.
5. je moet de boter suiker en bloem niet echt kneden maar zorgen dat er allemaal kleine korreltjes komen
Zo moet het deeg er ongeveer uit komen te zien.
6. strooi het deeg over de appels.
7. Doe de ovenschaal of bakjes in de oven en bak het ongeveer 20 minuten, als je het er nog niet bruin
genoeg uit vindt zien kun je het natuurlijk nog een beetje langer in de oven laten zitten, maar pas wel op
dat het niet aanbrand ;)
Ik vindt het super lekker om het ook met een bolletje ijs te eten. Mijn moeder vertelde dat zij dit vroeger ook maakte en dat ze er nog gesmolten marsen en gesmolten marsmallows over deed!
kus annemijn
Lijkt me heerlijk! x
BeantwoordenVerwijderenhttp://theneonsign.blogspot.com/