zaterdag 28 april 2012

Weg met dat zweet!


Zweten is nooit echt fijn, je kunt je ongemakkelijk en vies voelen als je merkt dat je zweet. Maar zweten is gezond, je valt er van af en zweet is gewoon een afvalstof van je lichaam. Zweet is heel normaal. Je zweet om je lichaamstemperatuur op peil te houden.

 Zweet is van nature geurloos, maar kan onaangenaam worden als het in contact komt met bacteriën, die bijvoorbeeld in je kleding of op je huid zitten. Daarom is een goede hygiëne van groot belang als je transpiratiegeurtjes wilt voorkomen.

Als je je dagelijks wast en schone kleding draagt, is er niets aan de hand. Door het wegscheren van okselharen kunnen bacteriën zich bovendien niet in het haar nestelen, waardoor minder geurvorming mogelijk is.

Hier wat producten die zweet luchtjes tegen gaan:

  • Deodorant
Deodorant vermindert niet het zweten. Wel zorgt het voor een aangename geur van het zweet. De meeste deodorants werken niet de hele dag door. Het is daarom handig om deodorant in je tas te hebben! Als je erg veel last hebt van transpiratie kan Deoleen een optie zijn. Deoleen is een geurloze deodorant die de nare geurtjes van zweet effectief tegen gaat. Dit is de site: http://www.deoleen.nl




 
 
  • Antiperspirant
Middelen met zinkpasta of aluminiumchloride zorgen er voor dat er minder zweet wordt geproduceerd. Deze producten worden antiperspirants genoemd. De zweetkliertjes worden kleiner, zodat je minder zweet.


  • Okselpads
Dit is ook een zeer effectief hulpmiddel om nare zweetgeurtjes tegen te gaan. Heb je geen zin in oncharmante zweetplekken in je kleding, plak dan gewoon okselpads in je shirt en voilà het zweet wordt opgevangen in de pads en je hebt geen donkere plekken en nare zweetluchtjes meer. Maar als je geen zin hebt om geld uit te geven aan okselpads kun je natuurlijk ook gewoon maandverband in je kleding plakken, het werkt net zo goed en lijkt er ook super veel op.

Hier wat tips om zweet tegen te gaan:

  •  Last van transpiratiegeurtjes in blouse of shirt? Even 'bijspuiten' met deodorant heeft geen zin als je kleding al vies is alleen op een schone huid heeft een deodorant effect. Scheer je oksels want okselhaar is een broeinest van en voor bacteriën. Op een schone, gladde huid krijgen die – en dus ook transpiratieluchtjes – minder kans. Gebruik na het scheren een deodorant zonder alcohol. Anders staat je huid in 'brand'.
     



Liefs Annemijn & Noor
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten